3,2,1, Start Canva pentru proiecte comunitare!

Astăzi venim către voi cu nou ghid, extrem de util tuturor ONG-urilor pentru care crearea de materiale de comunicare grafice, precum postere, pliante, materiale vizuale pentru social media, a reprezentat o provocare.

Domeniul de design grafic nu este doar pentru experți, ci orice persoană cu inițiativă și determinare poate învăța să realizeze materiale grafice, cu ajutorul Canva, o aplicație gratuită, simplă și foarte intuitivă.

Canva pune la dispoziție șabloane (template-uri) cu dimensiuni potrivite pentru rețelele sociale, postere, prezentări sau orice tipuri de materiale. Un alt aspect extrem de util este că putem descărca lucrările realizate în orice format: JPG, PNG, PDF, SVG, PPT. De asemenea, Canva pune la dispoziție baze de date cu fotografii, elemente grafice și font-uri astfel încât să ne putem personaliza materialele. Totodată, putem încărca propriile fotografii sau elemente grafice, precum logo-uri, să le așezăm și redimensionăm cum dorim.

 Ghidul este accesibil în format online atât câștigătorilor programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, cât și aplicanților și tuturor organizațiilor care ne urmăresc.

 Veți găsi răspunsuri la întrebări precum: Ce este Canva?; Cum funcționează Canva?; Pentru ce putem folosi Canva? Cum facem un document în Canva?

Materialul complet poate fi descărcat aici.