70.000 de euro acordați în luna mai pentru susținerea comunităților în vederea limitării răspândirii și diminuării efectelor negative cauzate de COVID-19

Finanțările pentru susținerea comunităților în vederea limitării răspândirii și diminuării efectelor negative cauzate de COVID-19 oferite prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, continuă și în luna mai.

Astfel, 70.000 de euro vor fi acordați în luna mai ONG-urilor, unităților de învățământ, centrelor de copii/bătrâni și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, care să ducă la ajutarea comunităților din care acestea fac parte, în trei domenii cheie: sănătate, social și educație.

Apelul corespunzător lunii mai va fi lansat miercuri, 22 aprilie 2020, începând cu ora 09:00.

Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, persoane aparținând grupurilor defavorizate,  persoane aflate în carantină sau în monitorizare la domiciliu, angajați care prin natura serviciului prestează muncă în condiții de expunere, cadre medicale, cadre didactice etc..

 Proiectele pot fi înscrise pe 3 praguri:

Pragul nr.1: proiecte în valoare maximă de 1.000 euro. Valoare totală: 6.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag : 6.

Pragul nr.2: proiecte cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 2.500 euro.  Valoare totală:49.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 19.

Pragul nr.3: proiecte cu o valoare cuprinsă între 2.500 și 5.000 euro. Valoare totală 15.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 3.

Toate detaliile referitoare la apelul din luna mai și aspectele privind aplicarea și evaluarea proiectelor le găsiți aici.