Introducere în adolescență – Asociația Iele-Sânziene

Perioada adolescenței aduce întrebări specifice, mai ales referitoare la schimbările parcurse de corpul unei adolescente. Problema devine și mai complexă atunci când adolescentele fac parte din familii vulnerabile, în care nu pot găsi sprijin și suport sau care să le poată oferi răspunsuri la întrebările specifice vârstei.

Prin proiectul “Introducere în adolescență”, finanțat prin Programul Start ONG , lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Asociația iele-sânziene și-a propus să educe adolescentele din zonele defavorizate ale Bucureștiului cu privire la fenomenele tipice adolescenței și schimbările din perioada pubertății.

Astfel, 50 de adolescente provenite din grupuri vulnerabile din București, din cartierele Ferentari și Rahova, au participat la un curs de introducere în adolescență, prin care au învățat despre: schimbările de bază din corp din perioada adolescenței; principalele afecțiuni ale aparatului reproducător feminin, dar și aspecte referitoare la folosirea corectă a produselor de igienă și menstruație.