Desfășurare apeluri lunile noiembrie și decembrie – Program Start ONG

Vă reamintim că în lunile noiembrie și decembrie se închid pragurile II și III. 

Astfel, în aceste două luni se poate aplica doar la pragul I, cu proiecte în valoare maximă de 1.000 de euro. Finanțarea totală alocată, pentru fiecare dintre aceste luni, este de 6.000 de euro, cu un număr minim de 6 proiecte finanțate. 

Astfel, în noiembrie, vom susține proiecte de responsabilitate socială care aduc un impact pozitiv în toate cele 5 domenii ale programului, dar care au ca obiectiv îmbunătățirea situației generate de pandemie în comunitățile în care își desfășoară acțiunile de bine. În acest sens, rugăm a se defini și identifica într-o manieră cât mai consistentă nevoile comunităților.

Prin intermediul apelului lunii decembrie, vom contribui la alocarea finanțărilor exclusiv pentru proiecte destinate sărbătorilor de iarnă: pachete cu alimente/materiale igienico-sanitare pentru copii, bătrâni, evenimente destinate grupurilor defavorizate cu ocazia sărbătorilor etc. 

În luna decembrie câștigătorii vor fi anunțati până pe 4 decembrie, iar finanțarea proiectului se va transmite acestora până pe 7 decembrie, dacă aceștia prezintă toate documentele administrative, pentru a le oferi posibilitatea implementării proiectului.

La înscrierea proiectului trebuie să se țină cont, în oricare dintre apeluri, că numărul maxim de proiecte admis pentru înscriere pe platformă pentru pragul I este 20, după atingerea acestui plafon nemaifiind acceptate proiecte, formularul închizându-se.

În ceea ce privește calendarului activităților proiectelor, acesta trebuie să se desfășoare până pe data de 31 decembrie 2020.

Proiectele care nu respectă normele de distanțare socială, prevăzute de actualele prevederi legale vor fi considerate neeligibile. Toate activitățile proiectului trebuie adaptate astfel încât interacțiunea și contactul social să fie limitate.

Următorul apel de finanțare care se va deschide sâmbătă, 1 noiembrie, începând cu ora 09:00.

Pentru mai multe informații legate de programul Start ONG ne puteți contacta la:

Adresa de mail: startong@actfortomorrow.ro

Numărul de telefon: 0756.51.12.22 (10:00-17:00)