Facilitarea accesului la educație pentru elevii Școlii Gimnaziale Suseni, jud. Mureș – Asociația Pro Feelfolu

Aproape o treime dintre satele din România (31%) au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent de Internet, arată un studiu realizat de Fundaţia World Vision România.

Prin proiectul “Facilitarea accesului la educație pentru elevii Școlii Gimnaziale Suseni, jud. Mureș”, finanțat prin Programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Asociația Pro Feelfolu și-a propus să ofere infrastructură tehnică și conexiune la internet pentru ca elevii fără posibilități materiale să poată avea acces la educație și în format online.

Astfel, au fost oferite 45 de tablete elevilor care nu au posibilitatea de a le achiziționa și au fost montate 3 amplificatoare externe de semnal wireless, care vor oferi un semnal stabil pe raza satului Suseni, facilitând o conexiune fără fir pentru educație pe tot teritoriul locuit al satului.

De asemenea, 500 de măști reutilizabile au fost oferite elevilor din sat, reducând astfel riscul îmbolnăvirii elevilor cu COVID-19 și gripă sezonieră.