Pandemia de coronavirus a scos la iveală multe dintre neajunsurile învățământului special, mai ales lipsa resurselor digitale care să faciliteze accesul copiilor cu cerințe speciale la învățarea online.
Acești copii au avut și au în continuare cel mai mult de suferit ca urmare a schimbărilor din sistemul educațional, având dificultăți de a înțelege regulile și de a se conforma reglementărilor impuse de autorități. Mulți dintre acești elevi provin din mediul rural, din zone în care nu există internet, din familii vulnerabile, fără venituri, fapt care a făcut imposibil învățământul la distanță.
Prin proiectul “Special Tic”, finanțat prin Programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Centrul școlar de educație incluzivă Constantin Pufan din Vaslui și-a propus creșterea calității serviciilor educaționale oferite de școală în perioada pandemiei, prin facilitarea accesului la educație a 40 de elevi cu cerințe educative speciale, proveniți din familii vulnerabile.
Astfel, timp de două luni aceștia au participat la activități prin care au fost învățați să utilizeze instrumentele digitale. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect aceștia au participat numeroase workshop-uri și activități de consiliere psihologică pentru a învăța cum să-și gestioneze emoțiile negative atât de prezente, mai ales în această perioadă.