Interviu Bogdan Istrate – Dacă doi tineri înțeleg de la mine că depinde doar de ei să se protejeze de HIV și fac asta, atunci eu sunt mulțumit.

Tinerii sunt motivația mea. Pentru ei fac proiecte, pentru ei stau 3-4 luni pe an în deplasări, pentru ei strâng fonduri. Mă gândesc că dacă unul-doi tineri înțeleg de la mine că depinde doar de ei să se protejeze de HIV și fac asta, atunci eu sunt mulțumit. Bineînțeles, gândul că nu sunt singur în această luptă continuă cu virusul HIV mă motivează să continui, să întind limitele domeniului și a ceea ce s-a făcut până acum.

Asociația Semper Musica este o asociație atipică, una care are în spate o întreagă filozofie. În niciun caz nu ne-am adunat spunându-ne unul celuilalt: „Facem un ONG ca să facem și noi niște bani.” Eu provin din domeniul asociativ, iar colegii mei din alte domenii precum, corporate, sistemul de învățământ etc. Ne-am completat unii pe ceilalți și am pornit la drum cu ideea de a nu replica lucrurile mai puțin pozitive pe care le-am văzut de-a lungul anilor în diferite ONG-uri pentru care am lucrat. În 2015 a luat naștere prima Filială a Asociației Semper Musica, Filiala Tecuci. Echipa filialei formată din oameni locali, care își doreau schimbarea despre care mulți vorbesc doar dimineata, la țigară. Contextul local favorabil și sutele de voluntari care au contribuit la viziunea noastră m-au făcut să activez în zona Galațiului de mai bine de patru ani. Pentru mine contează oamenii care scriu povestea unei organizații și pentru ei stau aici. 

Prin finanțarea oferită de Kaufland proiectului „Studenți cu CAP >>> Tineri cu CAP!” vom multiplica actorii implicați în prevenirea noilor cazuri de HIV din rândul tinerilor. Este singurul lucru pe care îl putem face în situația în care domeniul prevenirii HIV nu este deloc  susținut financiar de instituțiile statului. Practic, 20 de studenti mediciniști vor fi formați prin metode de educație non-formală, aplicate pe problmetica HIV, în cadrul unei școli de vară, urmând ca din toamnă, aceștia să organizeze sesiuni de prevenire HIV, alături de noi, în diferite licee din București și din țară. Fiind mai mulți în lupta împotriva HIV, vom putea informa mai mulți tineri, în mod special tineri din mediul rural și vom putea accesa mai multe licee.