Interviu Georgeta Szabo – Bucuria și mulțumirea oamenilor pe care i-am ajutat sunt combustibilul care îmi dă energie să mă implic în proiecte care aduc beneficii comunității mele.

Interviu Georgeta Szabo – Bucuria și mulțumirea oamenilor pe care i-am ajutat sunt combustibilul care îmi dă energie să mă implic în proiecte care aduc beneficii comunității mele.

Asociația Love Bihor a fost înființat în anul 2017 ca urmare a succesului înregistrat ca program al asociației Nansenhjelpen. Misiunea asociației Love Bihor este de a oferi șanse egale pentru toții copiii și tinerii,  astfel aceștia să devină adulții de care societatea are nevoie. Viziunea asociației se rezumă prin șanse egale pentru integrare. În concordanță cu viziunea și misiunea asociația are ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor proveniți din familii și medii defavorizate prin participarea acestora la activitățile asociației.

Activitățile asociației sunt gândite astfel încât să ajute copiii și tinerii în devenirea lor de adulți responsabili și integrați în societate. Principalele activități ale asociației sunt: „Recreație la 1 mai” prin care oferim activități de tip recreativ în parteneriat cu spitalul de recuperare din Băile 1 Mai, copiilor internați la tratament; „Taberele Love Bihor”  reprezintă o formă de recompensă pentru rezultatele școlare deosebite ale copiilor proveniți din familii defavorizate. Pe lângă cele două proiecte principale, organizăm diverse evenimente și activități pentru copii și tineri precum activități recreative pentru copii cu diabet, activități ample de voluntariat precum „1001 jucării pentru copii” prin care peste 500 de voluntari au cusut peste 1300 de jucării cre au fost dăruite copiilor nevoiași și din spitale.

Bucuria și mulțumirea oamenilor pe care i-am ajutat sunt combustibilul care îmi dă energie să mă implic în proiecte care aduc beneficii comunității mele. Pentru că am alături de mine oameni deosebiți care mă susțin și se implică cot a cot cu mine în activități, este foarte ușor să duc la sfârșit proiectele propuse.

Am început să lucrez pentru Love Bihor după o scurtă colaborare cu partenerul principal al asociației, în urma căreia am rămas prieteni, acesta văzând implicarea mea în acțiuni de binfacere m-a contactat să fiu responsabil de proiect Love Bihor.

Prin proiectul „Animatori pentru viitor” ne-am propus să ajutăm 25 de tineri printr-un program de orientare profesională. În prima fază tinerii au participat la cursul de formare de animator socio educativ, urmând ca în perioada următoare să implementăm mai mute proiecte de animație pentru a dobândi experiență, în final le vom oferi o sesiune de orientare în carieră prin care ei să învețe cum să valorifice această experiență și cum să își găsească un job part time în domeniul animației, le vom oferi diplome și scrisori de recomandare și vom organiza întâlniri cu angajatori în domeniu. Pe lângă tineri ne-am dorit să ajutăm și ONG-urile oferindu-le 10 locuri la curscul de animație, experiența dobândită să poată fi utilizată în cadrul activităților organizate de fiecare. Surpriza proiectului a fost să primim înscrieri din mai multe orașe din România, având paricipanți atât tineri cât și ONG-uri și din Timișoara.

Georgeta Szabo- Președinte asociația Love Bihor.