Proiecte câștigătoare Start ONG: Domeniile Mediu & Sănătate (2023)

Continuăm să vă prezentăm proiectele pe care câștigătorii lunilor martie și aprilie le implementează deja în diverse comunități din țară, prin intermediul finanțărilor obținute în cadrul programului Start ONG, adresându-se beneficiarilor care aparțin unor grupuri defavorizate. Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Vă reamintim faptul că, în cadrul programului, pot aplica pentru a obține finanțare: ONG-uri/fundații, instituții publice de învățământ preuniversitar și grupuri informale/de inițiativă, iar proiectele pot viza următoarele domenii: educație, mediu, sănătate, social, cultură.

În primele două luni ale programului, câștigătorii din domeniile mediu și sănătate au ales să implementeze proiecte care vizează următoarele subdomenii: Start Educație Ecologică, Start Inovație în Mediu și Start Echipamente pentru sănătate.

Proiectele implementate se concentrează pe următoarele activități:

Educație Ecologică!

  • Activitate de informare pe tema colectării selective a deșeurilor pentru elevi și participarea la un târg de economie circulară, cu scopul de a crește gradul de informare și conștientizare în acest sens.

Inovație în Mediu!

  • Organizarea de activități de educație ecologică pentru copiii de gimnaziu și organizarea unei campanii de conștientizare a populației adulte cu privire la gestionarea deșeurilor și a practicilor sustenabile.

Start Echipamente pentru sănătate!

  • Achiziționarea de jocuri și echipamente dedicate și organizarea de ore de terapie de antrenament al corpului și creierului pentru copiii cu diverse afecțiuni legate de dereglarea funcțiilor creierului și motricității.
  • Organizarea unei campanii de conștientizare pentru sănătate și oferirea de consultații gratuite pentru a promova monitorizarea și prevenția bolilor grave.
  • Organizarea de tabere recreativ-educaționale pentru tinerii din mediul rural.

Aceste proiecte reprezintă inițiative deosebit de importante și valoroase în comunitățile noastre. Prin activitățile de informare și educație ecologică, elevii devin conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător și învață să adopte practici de colectare selectivă a deșeurilor. De asemenea, campaniile de conștientizare adresate populației adulte contribuie la o mai bună gestionare a deșeurilor și promovarea practicilor sustenabile în viața de zi cu zi.

Proiectele de sănătate se concentrează pe îmbunătățirea vieții copiilor cu afecțiuni cerebrale și motorii, oferindu-le acces la terapie și echipamente specializate, în timp ce taberele recreativ-educaționale oferă oportunități de dezvoltare și experiențe valoroase pentru tinerii din mediul rural. Aceste proiecte ne reamintesc că, prin eforturi comune putem crea schimbări pozitive, contribuind la o societate mai echitabilă.

Nu uitați că, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice, are loc un nou apel de proiecte adresat organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice de învățământ preuniversitare și grupurilor informale/de inițiativă.