Atelier domestic – VIOLENȚA n-are scuze – Asociația Terra Zeurini

Ultimele cifre făcute publice de Poliția Română arată că dintre 5.341 de victime ale faptelor de violență, 4.606 sunt femei, 96% din autorii acestora fiind bărbați. Mai mult, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES) arată că violența în familie în contextul pandemiei a crescut, fiind înregistrate cu 23,% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață.

Prin proiectul ” Atelier domestic – VIOLENȚA n-are scuze”, finanțat prin Programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Asociatia TERRA Miracles și-a propus să educe, informeze și conștientizeze adolescentele din Drobeta Turnu Severin despre riscurile violenței în familie, folosindu-se de ateliere de dramaterapie. Rezultatele creative ale atelierelor au fost prezentate într-o expoziție publică.

Astfel, 50 de adolescente din Drobeta Turnu Severin ce provin din medii de risc au participat la 5 ateliere, iar expoziția publică ce a promovat cu brio mesaje anti-violență, a fost văzută de 600 de locuitori ai orașului Drobeta Turnu Severin.